Nettautó
Nettautó 2000 KKT 8196 Litér

Személyautó

    Home  /  Személyautó

Személyautó

Klímaszerviz egy szakműhelyben.

Fertőtlenítés:
Az autóban eltöltött időnk komfort érzetét nagyban befolyásolja a belső hőmérséklet. A tiszta, hűvös levegő, egy forró nyári napon kincset ér.

Az enyhet adó hűtésért a klíma rendszer felelős, mely rendszeres karbantartásra, tisztításra szorul.

A párás kondenzátoron  megtapadó por csökkenti a hűtés teljesítményét, az abban elszaporodó baktériumok, gombák, különféle légúti megbetegedések okozói.

Az általunk alkalmazott technológia eltávolítja a lerakódott szennyeződést és elpusztítja a kórokozókat, így biztosítva az egészséges hűtést.

Az elhanyagolt klíma rendszer kellemetlen szagúvá válik, a műanyag alkatrészek átveszik a dohos, rothadó szagot, és ez sajnos később már nem szüntethető meg teljesen.

Klímatisztításkor célszerű utastér szűrőt is cserélni!

Klímaszerviz:
Az autóklíma, technikai kialakítása miatt rendszeres karbantartást igényel. Minden autó, márkától függetlenül a gumitömlők és csatlakozások nagy száma miatt természetes hűtőközeg elszivárgást produkál. Ez idővel nagy mértékben leterheli a klíma alkatrészeit, a túl kevés hűtőközeg miatt a hűtésteljesítmény romlik, a rendszer olaj ellátottsága csökken, súlyos károkat okozhat ezzel. Az autó klímagyártók által javasolt karbantartási ciklusa, 2 év vagy 50 000 km. A komplett szerviz tartalmazza a hűtőközeg lefejtését (megtudjuk mennyi hiányzik), tisztítását, a rendszer vákummal történő vízmentesítését, nyomáspróbáját, majd az előírt mennyiségű tiszta gáz visszatöltését. A klímahűtő (kondenzátor) tisztítása mellet, a csövek rögzítésének ellenőrzése is ide tartozik.

Javítás:
Szivárgáskeresés nitrogénnel, elektronikus szivárgáskeresővel, kontrasztanyaggal. Tömítetlenségek megszüntetése. Csövek, szárítószűrők cseréje, kompresszor ékszíjtárcsák csapágyazása, tömbszelence csere, stb.

Modern autók klímáját számítógépek vezérlik, ezért ezen autók diagnosztikája programozására márka típusonként kellene felkészülni, ami nem mindig lehetséges és kifizetődő. A hiba keresés bonyolult művelet a komfort elektronika és a vezérlő egységek kommunikációja, óriási mennyiségű adatok feldolgozásával történik.

A mai autók „klíma hibája” sokszor más alkatrészek rossz működése miatt keletkezik.Baj van a motornál, pl.: azonnal kikapcsol a klíma (nincs benne olaj, lejárt szerviz, rossz az emisszió, túlmelegszik). Ezek összetett problémák, összetett tudást igényelnek és a „csak meg kell tölteni gázzal” sajnos itt már kevés.

A klímához tartozó alumínium csövek javítását is tudjuk vállalni, speciális LOCKRING technológiával, illetve a gumitömlők helyszíni javítása is megoldott.